США офіційно ввели додаткові санкції проти Росії

 

Сполучені Штати оголосили про введення додаткових санкцій проти двох російських компаній, а також проти навчального центру ЗС Росії, пов’язаного з порушеннями прийнятих стандартів нерозповсюдження зброї масового знищення.

Про це йдеться документі, офіційно оприлюдненому в середу, 22 травня, Державним департаментом США у Федеральному реєстрі, повідомляє “Укрінформ”.

“Було ухвалено рішення, що низка іноземних (фізичних та юридичних, – “Н”) осіб залучені в діяльність, яка гарантує запровадження заходів у відповідь згідно з розділом 3 Закону про нерозповсюдження в Ірані, Північній Кореї та Сирії”, – йдеться в документі.

Уряд Сполучених Штатів 14 травня запровадив санкції проти російського Навчального центру “Гатчина”, де відпрацьовуються пуски ракет; конструкторського бюро Тула, а також машинобудівного заводу “Авангард”.

Крім того, американські санкції введені проти десяти китайських компаній, трьох китайських громадян, оборонного підприємства в Ірані, а також п’яти організацій з Сирії.

Проект документа з’явився в реєстрі у вівторок, 21 травня, однак він містив позначку, що офіційно буде розміщений 22 травня у Федеральному реєстрі США.

Читайте також:
У Раді Європи ухвалили попереднє рішення для “прощення” Росії. Київ обурений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна