Кабмін переглянув нарахування пенсій силовикам та військовим на Донбасі

 

Кабінет міністрів привів у відповідність до норм чинного законодавства порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги військовослужбовцям силових структур.

Відповідна постанова ухвалена на засіданні уряду в середу, 22 травня, повідомляє Мінсоцполітики.

Згідно з ухваленою постановою порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби і військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейським, а також членам їхніх сімей приведено у відповідність до закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

Зокрема, ухваленим нормативно-правовим актом забезпечується право на зарахування до вислуги років у пільговому обчисленні (один місяць за три місяці) часу проходження служби, протягом якого особа брала участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, перебуваючи в районах та у період здійснення зазначених заходів.

Крім того, порядок обчислення вислуги років доповнено новою силовою структурою – Службою судової охорони.

Як інформувала “Новинарня“, квітні військовослужбовцям збільшили виплати за участь в ООС.

Читайте також:
Президент підписав указ про грошові виплати Героям України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна