Президент підписав указ про грошові виплати Героям України

 

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про одноразову грошову винагороду особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку».
Про це в четвер, 28 березня, повідомила прес-служба глави держави.

Документом вносяться зміни до Статуту звання «Герой України», затвердженого Указом Президента України від 2 грудня 2002 року № 1114 «Про звання Герой України».

Згідно з Указом, особам, яким присвоєно звання Героя України із врученням ордена «Золота Зірка», виплачується одноразова грошова винагорода, а в разі присвоєння звання посмертно або в разі смерті Героя України одноразова грошова винагорода виплачується членам їхніх сімей.

Одноразова грошова винагорода виплачується в 50-кратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, в якому присвоєно звання Герой України.

Станом на зараз це 92650 грн. (1853 грн. х 50).

Указ набирає чинності з дня його опублікування – 28 березня.

Указом також доручено Кабінету Міністрів розробити та затвердити порядок виплати зазначеної винагороди та передбачати під час розроблення проектів закону про Державний бюджет України на 2020 рік і наступні роки кошти для виплати одноразової грошової винагороди особам, яким присвоєно звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку.

Стаття 1 Указу в частині виплати одноразової грошової винагороди набирає чинності з 1 січня 2020 року та застосовується незалежно від часу присвоєння звання Герой України за здійснення визначного геройського вчинку.

Читайте також:
Ще два Герої України: комбат Іван Віннік та посмертно – Андрій Конопльов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна