Ще два Герої України: комбат Іван Віннік та посмертно – Андрій Конопльов

 

Президент України Петро Порошенко присвоїв старшому сержантові Андрію Конопльову посмертно і підполковнику Івану Вінніку звання Героя України із врученням ордена “Золота Зірка”.

Глава держави вручив нагороди під час передачі військової техніки та озброєння ЗС України в ході робочої поїздки до Хмельницької області в середу, 20 березня.

У січні 2015 року під час оборони взводного опорного пункту в районі села Нікішине помічник гранатометника Андрій Конопльов, позивний “Сєдой” (15-й окремий гірсько-піхотний Севастопольський батальйон 128 огпбр ЗСУ), першим виявив наступ бойовиків, попередив військових і вступив у бій, особисто знищивши два танки противника.

Нагороду в Старокостянтинові отримала його дружина Галина Конопльова.

Галина Конопльова отримує нагороду, присвоєну посмертно її чоловікові Андрію Конопльову

“Шановна Галино Миколаївно, шановні сини, подвиг Андрія – вашого чоловіка і батька – назавжди залишиться у всенародній пам’яті та стане символом незламності і бойового духу захисників української землі”, – звернувся до родини героя президент.

Підполковник Іван Віннік є командиром механізованого батальйону 30-ї окремої механізованої бригади оперативного командування “Північ” Сухопутних військ Збройних сил України.

“За його плечима бої за Савур-Могилу, Міусинськ, Красну Поляну, Лутугине, Білокам’янку, Щастя й інші населені пункти. Значна кількість знищеної ворожої техніки. Та головне – підполковник Віннік, а у 2014 році під Савур-Могилою тоді ще капітан Віннік, показав виняткову сміливість, вмілість, витримку та мужність у бою. Виходив з найскладніших, часом, здавалося б, безнадійних ситуацій”, – сказав Порошенко.

Читайте також:

“Не повторимо помилок столітньої давнини”. Герой України Гордійчук закликав не допустити реваншу проросійських сил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна