Зеленський оприлюднив декларацію про майно і доходи за 2018 рік

 

У понеділок, 20 травня, в день вступу на посаду, президент Володимир Зеленський опублікував декларацію про доходи за 2018 рік, де вказав віллу в Італії за майже 89 мільйонів гривень та 5 готельних номерів у Грузії.

Також Зеленський задекларував декілька квартир у Києві, квартиру дружини в Криму на майже 130 м² та низку нерухомості за кордоном, передає “Українська правда”.

Зокрема, у президента з дружиною Оленою є квартира у Великій Британії на 91 м² та житловий будинок в Італії на 413 м². Будинок Зеленські придбали у 2015 році за 88,6 млн. грн., а квартира у Британії їм коштувала понад 42 млн. грн. Зазначимо, у декларації за 2017 рік Зеленський не вказував італійського маєтку.

Серед іншого у подружжя є по кілька коштовних годинників марок Roleх, Piaget, Bovet, BREGUET, Tag Heuer, автомобілі – Land Rover, Mercedes-Benz. Торік у дружини Зеленського був ще й BMW.

З доходів Зеленський задекларував майже 4,2 млн. зарплати у студії “Квартал 95”, 4 тис. грн. роялті від “Квартал ТВ”, понад 78 тис. грн страхових виплат, понад 4,13 млн. від підприємницької діяльності (більшість – від своєї ж компанії “Кіноквартал”, понад 489 тис. грн від здачі майна в оренду та відсотки в ОТП банку, де в нього є кілька депозитів, та латвійському “ПриватБанку”. Від українського  же “ПриватБанку” Зеленський отримав торік лише 286 гривень відсотків.

Зеленський задекларував три винаходи, три корисні моделі, 25 торгових марок чи комерційних найменувань. Він з дружиною є кінцевим бенефіціаром ТОВ “Кіноквартал”, ТОВ “Студія квартал – 95”, ТОВ “Зеларі фіш”, Aldorante Limited, Vilhar Holdings Limited, Film Heritage inc, San Tommaso S.R.L., Megiritano Ventures Ltd.

Як повідомляла “Новинарня“, Володиир Зеленський, який донедавна був актором і шоуменом, вступив на посаду президента України. Він переміг на президентських виборах, другий тур яких відбувся 21 квітня.

Читайте також:
Дружина Зеленського пояснила, як на її сторінці з’явилася публікація LifeNews, і втомилася

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.