Дружина Зеленського пояснила, як на її сторінці з’явилася публікація LifeNews, і втомилася

 

Дружина кандидата у президенти Володимира Зеленського визнала, що 2014 року  перепостила на своїй сторінці у “Фейсбуці” публікацію російського пропагандистського ресурсу LifeNews.

Вона пояснила, що насправді намагалася перепостити публікацію іншого користувача й показати обурення російською пропагандою.
Проте у поширеному дописі залишилося тільки оригінальне посилання на російську сторінку, а коментар первинного автора посту зник.

“День тиші? Для мене він виявився надто голосним!
Сьогодні поширили скріни з моєї сторінки. Скріни 2014 року. Тоді я не знала всіх технічних особливостей ФБ. Не підозрювала, що робити перепост з обуренням діями російських пропагандистів не можна. Тому що ФБ може не показати підводку, а саме посилання — залишити. Не знала, та й не до цих знань було в ті дні. Ми всі були шоковані від того, що відбувалося у нас в країні. Від того, що відібрали Крим! Це не вкладалося в голові! Було страшно, що починається війна”, — написала Олена Зеленська.

Вона також закликала всіх охочих перевірити інші її дописи того часу.

“Всіх запрошую на свою сторінку. Подивитися, про що і що я писала тоді. Що репостила. Над чим розмірковувала. Багато — в тому числі з-поміж наших опонентів — саме так і зробили. А потім публічно спростували «новину дня» і вибачилися. За що хочу їм подякувати”, — зауважила Зеленська.

“Вийшов довгий пост. Я таких ніколи не пишу. Можливо, цим постом я і попрощаюся з «Фейсбуком». Зі своїми друзями я зможу спілкуватися і в реалі. А всі інші… пробачте, але стомилася!” – завершила допис дружина кандидата в президенти.

Згодом Зеленська додала ще одну публікацію, в якій повідомила, що “знайшли оригінальний пост.

“Оцінюйте самі:) я відпочивати:)” – написала жінка, додавши скріншот допису користувачки Віри Хамідулліної, який нібито невдало поширила у 2014-му:

Як писала “Новинарня“, 20 квітня, в так званий “день тиші” перед другим туром президентських виборів 21 квітня, користувачі соцмереж почали поширювати пост Зеленської від 16 квітня 2014 року. В якому вона без жодних коментарів розшарила допис російського пропагандистського ЗМІ Life Новости із закликом за гонорар у розмірі 15 000 рублів надсилати відеозйомки руху українських військ на Донбасі.
Невдовзі цей допис зі сторінки Зеленської було видалено, але сайт “Миротворець” вніс дружину кандидата до своєї бази.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна