“За правилами війни”. 54 омбр знищила 21 одиницю військової техніки бойовиків

 

У Луганській області, в зоні відповідальності 54-ї механізованої бригади, “невідома “Третя Сила”, провівши швидку операцію, знищила і вивела з ладу 21 одиницю гусеничної і колісної техніки супротивника.

Деталі бойової операції описує на своїй сторінці у соцмережі Facebook волонтер Юрій Мисягін.

На його думку, події, які відбувалися минулої п’ятниці увійдуть в історію війни на Донбасі.

“Удосвіта в п’ятницю, 17 травня, в момент, коли відбувалася ротація одного батальйону на інший, 6-го полку так званої “народної міліції ЛНР” поблизу Первомайська, противник був абсолютно розслаблений, вся колісна і гусенична військова техніка стояла практично скопом в одному місці – саме в цей момент прийшла небесна кара. Кара за всі ті нещодавні обстріли мирних селищ і тилів”, – пише волонтер.

Зазначається, що ключову роль відіграли дані розвідки щодо точного часу та місця ротації підрозділів противника. Коли особовий склад був розслаблений, а техніку виставили на відкриту місцевість, бійці 54-ї бригади почали працювати: “швидко та точно”.

За 35 хвилин вдалося знищити чи вивести з ладу:

  • КАМАЗ
  • УРАЛ
  • МТЛБ – 2 шт.
  • МТЛБ з ЗУ – 2 шт
  • Автотранспорт (“Таблетки”, УАЗи) – 15 автомобілів.

Втрати щодо особового складу уточнюються.

“Третя Сила” діяла за всіма правилами війни. Поки противник вираховував, звідки працювала перша група та починав відповідні дії по них, там уже нікого не було, а з зовсім іншого місця починалася робота наступної групи. Всі групи абсолютно спокійно зробили свою роботу і так само спокійно і злагоджено відійшли на безпечну відстань”, – зазначає Мисягін.

Він додає, що після обстрілу протягом кількох годин поблизу Первомайська були чутні звуки сирен швидкої медичної допомоги: возили поранених.

Як інформувала “Новинарня“, розвідники 54 омбр знищили з повітря два автомобілі бойовиків.

Читайте також:
Розвідка 54 омбр знищила автомобіль бойовиків з боєприпасами. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна