Порошенко запровадив в Україні День батька. Цього року – 16 червня

 

У третю неділю червня кожного року в Україні офіційно святкуватиметься День батька. Відповідний указ 18 травня підписав президент Петро Порошенко.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба глави держави.

“На цьому чудовому фото — солдат Микола Пількевич з 30-ї (…) механізованої бригади. Яке ж це щастя — бути батьком! І це варто святкувати. Тож відтепер в Україні відзначатимуть батьків по-особливому. Щороку в третю неділю червня у кожного батька буде професійне свято. Підписав сьогодні відповідний указ”, – ідеться в підписі до фото на фейсбук-сторінці Петра Порошенка.

Указ №274/2019 “Про День батька” опубліковано на сайті президента.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів 8 травня схвалив указ президента України “Про День батька”.

Відтак у 2019 році День батька відзначатимуть 16 червня.

Як відомо, відповідно до указу президента, в Україні ще з 2000 року щорічно відзначають День матері – в другу неділю травня. Цього року День матері припав на 12 травня.

Нагадаємо, в липні 2018 року президент Порошенко виклав у ФБ зворушливе фото із зустрічі 30-ї бригади в Новограді, на якому був зафіксований батько-солдат Пількевич із немовлям.

Читайте також:
День матері: президент присвоїв почесне звання понад тисячі жінок

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна