Солдат і немовля: Порошенко виклав зворушливе фото із зустрічі 30-ї бригади в Новограді

 

Президент Петро Порошенко поширив у соцмережах зворушливе фото із зустрічі в Новограді-Волинському бійців 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, яка повернулася в пункт постійної дислокації із зони бойових дій на ротацію. На світлині – успіхнений огрядний військовий, який тримає на руках немовля, вочевидь дитину. Порошенко назвав його ім’я: Микола Пількевич.

“Обов’язково маю поділитися цим кадром ? Це – солдат Микола Пількевич з 30-ї окремої Новоград-Волинської Рівненської механізованої бригади. Коли тримаєш на руках такий скарб, прекрасно розумієш, за що бореться Україна, чому не здається, чому не домовляється з ворогом про капітуляцію”, – ідеться в дописі на ФБ-сторінці президента.

“Наші хлопці на передовій, на відміну від деяких політиків, чудово знають, хто почав війну, хто щодня веде обстріли нашої землі, хто вже марить про свої танкові колони у Ніжині, Житомирі та Львові.
Однак, поки такі хлопці, як Микола, виконують свій обов’язок – українці можуть бути спокійні. Поки в Україні будуть такі козаки – буде і Україна!” – заявив президент Порошенко.

Як відомо, урочисті заходи із зустріччю 30 омбр у місті Новоград-Волинський Житомирської обласі, де дислокується підрозділ, відбулися 5 липня на навчальному полігоні військової частини А0409.

Протягом восьми місяців бригада виконувала бойові завдання на ділянці фронту в Донецькій області – від Красногорівки до околиць окупованого Докучаєвська. “Цьогоріч не було урочистого маршу через все місто, не хотіли втомлювати хлопців, – сказав командир бригади полковник Іван Гараз, – тому зробили все «скромніше», без зайвого пафосу”. У своєму вітальному слові він відзначив відносно невелику кількість втрат, просування вперед наших підрозділів на окремих ділянках фронту, зростання іміджу бригади в місцях, де частина виконувала бойові завдання, та покращення взаємовідносин з місцевим населенням.
Військовослужбовці 30 омбр під час урочистої частини за прсутності заступника командувача ОК “Північ” Василя Осипчука та місцевого керівництва отримали чергові звання, нагрудні знаки, подяки, почесні грамоти.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про тих, хто не повернувся додому.

Читайте також:
У Львові урочисто зустріли 80-ту бригаду, яка повернулася з Донбасу на ротацію.
ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна