Порошенко дав громадянство сестрі Сенцова і екс-нардепу Держдуми РФ

 

Президент Петро Порошенко дав громадянство України сестрі українського режисера, політв’язня Росії Олега Сенцова, та колишньому депутату Держдуми РФ, бізнесмену Іллі Пономарьову.

Про те, що Порошенко 17 травня підписав відповідні укази, повідомили у “Фейсбуці” самі набувачі українського громадянства.

“Здійснилося! Я громадянка України!”, – написала сестра Сенцова Наталія Каплан, яка досі була громадянкою РФ, хоча останнім часом мешкала в Україні й багато разів продовжувала посвідку на проживання.

“Нарешті це трапилось! Сьогодні, чинний президент України – Петро Порошенко – в останній робочий день своєї каденції підписав указ про надання мені українського громадянства, згідно державного інтересу. Я сказав йому і хочу повторити тут: це буде означати новий етап мого життя, і є великою честю, і величезною відповідальністю”, – написав Пономарьов.

Він запевнив, що буде використовувати новий статус задля отримання нових іноземних інвестицій для України, створення нових робочих місць та збільшення державного бюджету “для зростання добробуту українців”.

“Впевнений, що процвітання України – це ключ до змін у Росії”, – підсумував Пономарьов.

Ілля Пономарьов був єдиним депутатом Державної думи Росії, який у березні 2014 року проголосував проти “приєднання Криму” до РФ.

У червні того ж року він виїхав до США, але офіційно залишався депутатом Держдуми до 10 червня 2016 року.
24 червня 2016 року Пономарьов отримав посвідку на проживання в Україні.

Читайте також:
Колишній депутат Держдуми РФ отримав українське громадянство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна