Росію не повернули в ПАРЄ, але ризик дуже великий, – Ар’єв

 

Росію не повернули в Парламентську асамблею Ради Європи, тому що це неможливо зробити без внесення змін у регламент ПАРЄ.

Про це заявив глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв, передає “Європейська правда”.

“Рішення ухвалює тільки ПАРЄ, а не Комітет міністрів. Урядова складова не вирішує за парламентську. Але сьогодні у Гельсінкі більшість міністрів закордонних справ членів Ради Європи дали відповідний сигнал ПАРЄ”, — пояснив Ар’єв на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що для повернення Росії необхідно ухвалити ще два рішення: на регламентному комітеті ПАРЄ 3 червня і під час голосування на парламентській сесії 25 червня.

“Ризик безумовного повернення Росії великий. Дуже великий. Українська позиція ослаблена і ситуацією в ВР (неважливо, розпуск чи без коаліції — все погано), і повною відсутністю позиції новообраного президента, який на момент голосування вже отримає свою булаву. Ті, хто просуває повернення РФ в ПАРЄ спираються саме на це — досі нам 5 років вдавалося ефективно тримати позиції“, — написав Ар’єв.

Як відомо, у п’ятницю, 17 травня, понад 30 міністрів закордонних справ країн-членів Ради Європи на засіданні у Гельсінкі ухвалили рішення, сприятливе для повернення російської делегації у ПАРЄ. При цьому у самому документі немає згадки “Росії”.

Читайте також:
У Раді Європи ухвалили попереднє рішення для “прощення” Росії. Київ обурений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна