Харків попрощався з гранатометником 46 обсп Антоном Безверхнім. ФОТО

 

Церемонія прощання з 25-річним гранатометником окремого штурмового батальйону “Донбас-Україна” Антоном Безверхнім, який загинув у бою в районі Попасної Луганської області, відбулася в Харкові.

Труну з тілом бійця встановили на майданчику біля пам’ятника Тарасу Шевченку в центрі міста, повідомляє “Укрінформ”.

Крім рідних провести загиблого в останній путь прийшли близько 200 побратимів з рідного підрозділу Антона, друзів, представників громадських організацій. Люди тримали прапори України і прапори з емблемою батальйону “Донбас-Україна”.

Поминальну службу провів настоятель храму Іоанна-Богослова УПЦ КП отець Віктор (Маринчак): саме він під час “російської весни” ховав у храмі активістів Євромайдану від переслідування тітушками.

За словами однополчан Антона, він був веселим, життєрадісним хлопцем, любив собак, колись у нього був пес породи пітбуль, на його честь він і вибрав свій позивний “Пітбуль”. Як гранатометник він був майстром точного влучення в ціль, добре володів іншою зброєю. У бою під Попасною ворожий снайпер убив його пострілом в шию.

Однополчани привезли на церемонію прощання цуценя пітбуля на кличку “Буч”. Це цуценя Антон купив і ростив у своєму бліндажі, мріючи виростити з нього пса-захисника. За словами товаришів по службі, вони хочуть передати цуценя рідним Антона, а якщо не вийде – заберуть з собою на згадку про нього.

Харків попрощався з Антоном Безверхнім1 Харків попрощався з Антоном Безверхнім2 Харків попрощався з Антоном Безверхнім3 Харків попрощався з Антоном Безверхнім4 Харків попрощався з Антоном Безверхнім5 Харків попрощався з Антоном Безверхнім6 Харків попрощався з Антоном Безверхнім7 Харків попрощався з Антоном Безверхнім8 Харків попрощався з Антоном Безверхнім9
<
>

Побратими приїхали на прощання з прапором, який Антон створив за його власним проектом невдовзі після загибелі Яни Червоної. На жовто-блакитному полотнищі – заклик помститися за Яну.

Антона Безверхнього поховали на Алеї Слави на міському кладовищі під триразовий військовий салют. На Алеї Слави в Харкові вже поховано 204 загиблих в АТО.

Як інформувала “Новинарня“,  у Попаснянському районі Луганської області від кулі снайпера у вівторок, 14 травня, загинув боєць 46-го окремого батальйону спецпризначення “Донбас-Україна” ЗСУ Антон Безверхній. 

Антон Вікторович Безверхній народився 24 січня 1994 року, жив у Харкові. Був активістом ГО “Вірне серце”, зареєстрованої 2018 року. На контракт у Збройні сили України Безверхній прийшов 2018 року. В лютому Антон був нагороджений відзнакою начальника Генштабу.

Читайте також:
На Приазов’ї загинув прапорщик 79-ї одшбр Василь Джус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна