Російські хакери зламували базу даних виборців Флориди, – ФБР

 

Губернатор американського штату Флорида Рон ДеСантіс повідомив, що російські хакери отримали доступ до баз даних виборців у двох округах штату протягом президентських виборів у США 2016 році.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, 14 травня, інформує Politico.

“Губернатор Рон ДеСантіс, після зустрічі зі співробітниками ФБР та Міністерства національної безпеки США минулого тижня, заявив про вражаючу деталь, а саме що російські хакери отримали доступ до баз даних виборців у двох округах Флориди (протягом президентських виборів у США, — “Н”) у 2016 році”, — йдеться у повідомленні.

Водночас губернатор відмовився назвати ці два округи штату, посилаючись на домовленість з ФБР.

За його словами, “вторгнення” російських хакерів не вплинуло на підрахунок голосів, адже його обробляла зовсім інша система.

ДеСантіс додав, що нині немає доказів того, що хакери успішно могли сфальсифікувати будь-які дані, до яких вони дісталися.

Зазначається, що у доповіді спецпрокурора США Роберта Мюллера про російське втручання у президентські вибори 2016 року було вказано, що хакери отримали доступ до мережі щонайменше одного округу у Флориді.

Нагадаємо, 24 березня генпрокурор США Вільям Барр, який отримав від спецпрокурора Роберта Мюллера доповідь за результатами “російського” розслідування, прозвітував про неї перед Конгресом на чотирьох сторінках. У документі, зокрема, йшлося, що Мюллер не отримав достатньо доказів можливої змови кампанії президента США Дональда Трампа з росіянами, а також перешкоджання правосуддю з його боку.

Натомість із редагованого тексту повного звіту Мюллера, оприлюдненого в середині квітня, стало відомо, що Трамп намагався вплинути на хід розслідування, зокрема звільнити спецпрокурора. Однак його помічники відмовилися виконувати розпорядження Трампа, наголошувалося у звіті спецпрокурора.

Читайте також:
Спецпрокурор Мюллер завершив розслідування про вплив Росії на вибори в США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна