Втручання РФ у вибори США: звіт Мюллера не виправдовує Трампа

 

Команда спецпрокурора США Роберта Мюллера наполягає, що у зв’язку зі складною природою доказів, отриманими під час “російського” розслідування щодо діяльності Дональда Трампа і його кампанії, вони не можуть підтвердити відсутність складу злочину.

Про це йдеться у доповіді за результатами розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США, оприлюдненій у четвер, 18 квітня, повідомляє “Укрінформ”.

“Якби ми мали впевненість після ретельного розслідування фактів, що президент явно не чинив перешкоджання правосуддю, ми би так і заявили. Однак, виходячи з фактів і відповідних правових стандартів, ми не можемо цього стверджувати”, — йдеться у вступному розділі звіту.

При цьому, прокурори з офісу Мюллера назвали отримані докази про дії та наміри президента “складними питаннями”, які не дозволяють дійти остаточного висновку, що жодного злочинного діяння не було вчинено”.

“Отже, хоча цей звіт не доходить висновку, що президент вчинив злочин, він також не виправдовує його”, — підкреслюється в документі.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США оприлюднило повний звіт щодо розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера. У документі, який має обсяг 448 сторінок, йдеться, зокрема, про відсутність змови з російським урядом з боку штабу Дональда Трампа або будь-якого іншого громадянина США.

Читайте також:
Спецпрокурор Мюллер завершив розслідування про вплив Росії на вибори в США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна