Назвали дату виходу в прокат фільму про Стуса

 

Фільм “Заборонений” про останні роки життя поета Василя Стуса вийде у прокат 5 вересня 2019 року.

Про це повідомляють на сторінці Державного агентства України з питань кіно в Facebook.

“Фільм про Василя Стуса – видатного поета, непересічну особистість, борця за незалежність України у XX столітті – викликав неабиякий інтерес у всіх ще на етапі створення. Нарешті український глядач побачить картину і зможе скласти власне враження про фільм, який бурхливо обговорювався і є дуже очікуваним”, – зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Проект стрічки “Заборонений” з робочою назвою “Птах душі” став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно.

Картина розповідає про останні роки життя Василя Стуса, його боротьбу з системою та про спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з тюрми на волю.

Режисером фільму є Роман Бровко, автори сценарію – Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов. Продюсер фільму – Артем Денисов, компанія Um-Group. У головних ролях – Дмитро Ярошенко, Олег Масленніков, Євгенія Гладій, Віталій Салій, Карина Шереверова, Діана Розовлян.

Прокатником фільму виступить компанія B&H Distribution.

Як інформувала “Новинарня“, 10 серпня актор Геннадій Попенко повідомив, що зі сценарію фільму про дисидента Василя Стуса видалили згадки про Віктора Медведчука, який виступав державним адвокатом у процесі над поетом 1980 року, хоча сам Стус від нього відмовився.

За деякими даними, на творців фільму нібито вплинув Медведчук – проросійський політик із ГО “Український вибір” і партії “За життя”, кум президента РФ Володимира Путіна.

Інформація про усунення з фільму згадок про Медведчука спричинила обурення проукраїнських соцмереж.

Продюсер стрічки Артем Денисов підтвердив інформацію про видалення сцен зі стрічки, однак, за його словами, сцену з Медведчуком вирізали лише через питання хронометражу фільму. Інформацію про дзвінок від імені Медведчука Денисов назвав “фейком”.
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив очільникам Мінкульту та Держкіно “зробити все можливе”, щоб у фільмі про Василя Стуса історію було подано “чесно, повністю і без перекручувань”.

Читайте також:
Медведчук зібрався заборонити фільм “Стус” через суд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна