Депутата Київської облради підозрюють у захопленні агрокомплексу загиблого атовця

 

Депутатові Київської облради Віталію Карлюку повідомили про підозру в причетності до рейдерського захоплення агрокомплексу, який належав загиблому в зоні проведення антитерористичної операції добровольцю зі США Марку Паславському.

Генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що розслідування захоплення агрокомплексу завершено.

“У резонансній справі рейдерського заволодіння агрокомплексу “Росава-К”, яка належала загиблому в АТО добровольцю, українцю американського походження Марку Паславському оголошено підозру депутату Київської облради В. Карлюку”, — написав Луценко.

Характер підозри і кваліфікацію справи Луценко не уточняв.

За інформацією прокуратури, після смерті Паславського з’явилися нові “власники” агрокомпанії, які підробили протокол загальних зборів учасників ТОВ “Русава-К”. Внаслідок таких незаконних дій були виведені зі складу засновників товариства власник 3% акцій і компанія-засновниця, представником якої був Паславський.

Крім того, за результатами проведення судово-технічної експертизи встановлено, що договір купівлі-продажу про продаж частки статутного капіталу ТОВ “Росава-К” виготовлений і підписаний вже після загибелі Паславського.

Як повідомляла “Новинарня“, Марко Паславський загинув 19 серпня 2014 року в Іловайську. Будучи громадянином США українського походження, він брав участь в антитерористичній операції в складі добровольчого батальйону “Донбас”.

Читайте також:
“Активісти проти ветеранів зі стріляниною”. На Харківщині поліція затримала загін рейдерів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна