Парубій доручив комітету розглянути постанови, що блокують підписання мовного закону

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив Комітету з питань регламенту та організації роботи парламенту невідкладно зібратися і розглянути проекти постанов, які передбачають скасування рішення щодо ухвалення закону про мову.

Про це спікер заявив відкриваючи засідання ВР у вівторок, 14 травня, повідомляє “Укрінформ”.

“Я даю доручення комітету невідкладно розглянути всі постанови для того, щоб ми змогли їх сьогодні розглянути, і я, як Голова Верховної Ради України, зміг підписати закон про мову. Я звертаюся до всіх членів комітету з проханням невідкладно зібратися і розглянути ці постанови. Я переконаний, сьогодні закон про мову буде підписаний”, — сказав Парубій.

При цьому він назвав відхилення постанов про скасування закону про мову найважливішим рішенням Ради у вівторок.

Водночас спікер нагадав, що протягом останніх днів “робилася рейдерська спроба через судове рішення заблокувати підписання закону, але громадський резонанс і позиція народних депутатів призвели до того, що ми не допустили цього сценарію”.

“Але ми не маємо права відтягувати жодної хвилини”, — зауважив Парубій.

Як повідомляла “Новинарня“, 25 квітня Верховна Рада ухвалила закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати ухвалений закон про мову відразу після надходження його на підпис.

Читайте також:
Суд відмовився блокувати підписання закону про мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна