Суд відмовився блокувати підписання закону про мову

 

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув позовну заяву щодо заборони голові ВР підписувати та публікувати Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної” та ухвалив відмовити у її задоволенні.

Як передає “Новинарня“, про це в суботу, 11 квітня, повідомила прес-служба ОАСК.

Заяву про забезпечення позову щодо заборони підписувати та публікувати закон подавала до суду проросійська громадська організація на чолі з Оленою Бережною.

“Суд вважає, що заявником не було доведено очевидної протиправності дій спікера парламенту в зв’язку ненаданням жодного доказу на підтвердження такої обставини. Зокрема, суд дійшов висновку про її необґрунтованість та про відсутність підстав для задоволення, оскільки заява не містила обґрунтування та доказів (наприклад, статут), що подана заява та позов, який має намір подати заявник, стосуються мети (цілей), з якою створено ГО «Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної», що зазначена позивачем. Водночас, у заяві про забезпечення позову зазначено, що права громадської організації та її членів порушено діями голови Верховної Ради.
Також під час розгляду даної заяви судом було встановлено, що народними депутатами, згідно з Регламентом Верховної Ради України, ініційована процедура скасування відповідного рішення парламенту”, – сказано в повідомленні з суду.

Як інформувала “Новинарня“, Верховна Рада ухвалила закон про державну мову 25 квітня – після двомісячного розгляду поправок до нього.
Президент Петро Порошенко пообіцяв його підписати.

Читайте також:
Парубій пояснив, коли підпише закон про мову та як його блокують

“Без заборон та інспекторів”. У мережі розвінчали страхи і фейки щодо закону про мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна