Парубій пояснив, коли підпише закон про мову та як його блокують

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевнив, що не дозволить зірвати підписання Закону про функціонування української мови, а наступного тижня документ буде підписаний і набуде чинності.

Про це в п’ятницю увечері, 10 травня, написав спікер ВРУ на сторінці у Facebook.

“Сьогодні у засобах масової інформації з’явилася дуже тривожна новина, що якийсь самоназваний інститут звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з вимогою заборонити мені підписувати Закон про функціонування української мови, як державної. На моє переконання, це цинічна спроба проросійського реваншу“, – пише Парубій, маючи на увазі судовий позов громадської організації екс-регіоналки Ірини Бережної щодо заборони підписувати мовний закон.

Парубій констатує, що останнім часом таких спроб стає все більше.

“Але зараз проросійська п’ята колона вчинила замах на закон, який українці чекали століттями, закон історичної справедливості”, – вважає спікер ВРУ.

Андрій Парубій додав, що у вівторок, 14 травня, на голосування Верховної Ради України будуть “поставлені і провалені” постанови про скасування голосування за Закон про мову. Це, на його думку, відкриє шлях для підписання цього Закону.

“Я переконаний, що український суддя українського суду, усвідомлюючи свою високу відповідальність, не дозволить зірвати підписання Закону про мову. Адже він усвідомлює відповідальність перед Законом, українським народом та українською історією”, – резюмував спікер.

Як інформувала “Новинарня“, ГО покійної екс-регіоналки подала позов до суду, аби заборонити підписувати закон про мову.

Читайте також:
Порошенко пообіцяв підписати закон про мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна