Бойовики провокують ЗСУ на вогонь для сюжетів росЗМІ, – розвідка

 

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ посилює інформаційний тиск на населення тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Про це у вівторок, 14 травня, повідомив речник Міноборони, полковник Олександр Мотузяник.

Зазначається, що у місцевих засобах інформації зросла кількість повідомлень, коментарів та заяв так званих “воєнних експертів” про, начебто, підвищення рівня загрози активізації бойових дій.

“На передовій противника збільшилась кількість російських знімальних груп, в інтересах яких спеціально ведуться обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил з метою провокування вогню у відповідь”, – повідомив полковник Мотузяник.

У ГУР МОУ наголошують, що в такий спосіб противник планує сфабрикувати відеоматеріали для дискредитації та звинувачення українських військовослужбовців.

Читайте також:
“Силовики” в ОРДЛО виловлюють невдоволених паспортизацією мешканців Донбасу, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна