“Силовики” в ОРДЛО виловлюють невдоволених паспортизацією мешканців Донбасу, – ГУР

 

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації вживають активних заходів з виконання планів щодо надання російського громадянства населенню тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Про це в понеділок, 13 травня, йдеться у щоденному зведенні речника Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Українська розвідка фіксує підвищення рівня агітації місцевих жителів щодо отримання ними російських паспортів.

“Окупанти спрощують процедури їх оформлення шляхом зменшення кількості довідок необхідних для реєстрації, зокрема, скасовано обов’язкове нотаріальне засвідчення перекладу українських документів”, – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що серед місцевих мешканців зростає невдоволення особливостями надання російського громадянства.

“Обурення викликає те, що оформлений паспорт громадянина РФ для більшості осіб матиме примітку про “обмежені можливості” і буде дійсний лише на території Ростовської області. Керівництво “республіканських силових структур” розпочало проведення заходів з виявлення осіб, які виказують невдоволення особливостями отримання паспортів РФ для проведення з ними відповідної профілактичної роботи”, – йдеться у зведенні.

Як інформувала “Новинарня“, російські інструктори в ОРДЛО підготували сотню диверсантів.

Читайте також:
На лінію зіткнення прибули снайперські групи з російської ПВК, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна