У Брюсселі Порошенко обговорив із Столтенбергом безпеку в Чорному морі та на Азові

 

У понеділок, 13 травня, президент Петро Порошенко обговорив з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом євроатлантичний курс України, співробітництво з Альянсом для посилення безпеки в акваторії Чорного й Азовського морів та тиск на Росію з метою звільнення полонених моряків.

Про це йшлося під час зустрічі лідерів у Брюсселі, повідомляє прес-служба президента.

“Петро Порошенко підкреслив незмінність законодавчо визначеного курсу євроатлантичної інтеграції України, який має потужну підтримку в українському суспільстві”, — ідеться в повідомленні.

Глава держави також висловив сподівання, що держави-члени Альянсу підтримають євроатлантичні прагнення України, яка готова вже сьогодні розпочати виконання Плану дій щодо членства в НАТО. У цьому контексті було наголошено на важливості наступного Саміту Альянсу в Лондоні для фіксації євроатлантичних амбіцій України.

Крім того, на зустрічі відзначили важливість подальшого розвитку практичного співробітництва України з НАТО, передусім задля посилення безпеки в акваторії Чорного та Азовського морів, а також підкреслили необхідність посилення тиску на Росію з метою звільнення полонених українських моряків.

Лідери також обговорили питання підготовки запланованого на липень 2019 року візиту в Україну Північноатлантичної Ради НАТО.

“Президент України подякував НАТО і Єнсу Столтенбергу особисто за послідовну консолідовану підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та практичну допомогу у зміцненні обороноздатності країни”, — розповіли в АП.

Своєю чергою Єнс Столтенберг відзначив реформи, здійснені в Україні під керівництвом Порошенка, зокрема ті, що наблизили Україну до членства в Альянсі.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко 13-14 травня перебуватиме з робочим візитом у Брюсселі для участі у заходах з відзначення 10-ї річниці “Східного партнерства”.

Читайте також:
Офіцери українського флоту стажуватимуться на військово-морській базі НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна