Адвокат розповів про стан здоров’я полонених в РФ українських моряків

 

Адвокат Микола Полозов розповів про стан здоров’я українських військовополонених моряків, яких затримали російські правоохоронці в Керченській протоці 25 листопада.

Про це він сказав під час брифінгу, повідомляє “РБК-Україна“.

За словами захисника, військовополонених моряків досі утримують у слідчому ізоляторі Лефортово.

“У більшості з них стан здоров’я задовільний. Між святами в Росії провідали їх консули й адвокати. Звичайно, у нас досі викликає занепокоєння стан здоров’я поранених військовополонених: Андрія Ейдера, Андрія Артеменка і Василя Сороки.
У Василя Сороки зняли гіпс з руки, але функція руки так і не відновилася. В умовах слідчого ізолятора йому не забезпечують належної реабілітації. Крім того, ми наполягаємо, щоб у відношенні двох інших поранених військовополонених було проведено додаткове незалежне медичне обстеження, оскільки у них залишаються не витягнуті осколки в тілах“, – розповів Полозов.

Він також зазначив, що українських медиків не допускають до військовополонених.

З кінця квітня і до теперішнього часу відбувається ознайомлення військовополонених українських моряків в РФ та їхніх захисників із постановою про призначення комісійної ситуаційної експертизи. Адвокати заявляють заперечення на проведення даної експертизи.

Щодо 20 українських військовополонених моряків в Росії була проведена комплексна комісійна амбулаторна психолого-судова психіатрична експертиза. У Міністерстві закордонних справ України психіатричні обстеження українських військовополонених моряків в РФ назвали порушеннями міжнародного права і порушенням прав людини.

Читайте також:
Міжнародний трибунал завершив слухання у справі полонених українських моряків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна