Полоненого моряка Ейдера могли заразити гепатитом під час операції, – Денисова

 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова очікує результатів повторних аналізів полоненого українського моряка Андрія Ейдера для підтвердження ймовірного його зараження у СІЗО “Матросская тишина” вірусом гепатиту.

Про це омбудсмен сказала в ефірі “Прямого”.

“Дійсно, через обстеження стало відомо, що у нього (Ейдера, — “Н”) є гепатит В. Зараз ми чекаємо на додаткове підтвердження цієї інформації”, — зазначила Денисова.

За її словами, Ейдер міг бути заражений гепатитом під час оперативного втручання. “Причини — у нього було поранення, було оперативне втручання. Я думаю, що це можливо через оперативне втручання”, — зауважила омбудсман.

Денісова також повідомила, що, за інформацією адвокатів, останнім часом стан здоров’я полонених українських моряків погіршується.

“Якщо загалом моральний стан наших моряків дуже високий, вони тримаються, то, безумовно, фізичний стан їх погіршується, бо тримання в таких “дуже гарних умовах”, як каже Росія, суттєво впливає на їхнє здоров’я”, — зазначила вона.

Читайте також:
Трьох поранених військовополонених моряків ВМСУ в Москві перевели у “Лефортово”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна