Трамп номінує Патріка Шенегена на повноцінного главу Пентагону

 

Патрік Шенеген, який чотири місяці виконував обов’язки глави Пентагону, буде номінований на посаду міністра оборони Сполучених Штатів Америки.

Про таке рішення президента США Дональда Трампа заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, інформує “Голос Америки”.

“З огляду на визначне служіння країні, а також виявлені лідерські здібності, президент Трамп має намір висунути кандидатуру Патріка Шенегена на посаду міністра оборони”, – заявила Сандерс 9 травня.

Зволікання з поданням кандидатури Шенегена було зумовлене перевіркою кандидата на можливий конфлікт інтересів, адже раніше Шенеген обіймав високу посаду в компанії “Боїнг”.

“Рідко отримуєш такі бездоганні результати перевірки, як він. І не лише його особа, внутрішні процедури Пентагону отримали зіркові оцінки, – зазначив Арнольд Пунаро, колишній голова служби Комітету збройних сил Сенату США, в коментарі The Foreign Policy.

Кандидатуру Шенегена мають затвердити в Сенаті. Слухання із затвердження можуть перетворитись на “референдум про політику Трампа”, пише Politico.

Зокрема, йдеться про кроки Шенегена з обмеження можливостей військової служби для трансгендерів, використання військових для втілення проекту стіни на кордоні з Мексикою, а також зростання загрози війни з Іраном.

В разі затвердження Шенегена на посаді перед ним постануть найбільш складні завдання в сфері міжнародної безпеки за всю історію, вважає The Washington Post.
Збройні сили Китаю скоро становитимуть конкуренцію, якої США не бачили з часів розквіту Радянського Союзу. Росія намагається зашкодити Штатам всіма можливими способами. Іран прагне домінувати у своєму регіоні, а Північна Корея становить значну загрозу, нагадує видання.

Як інформувала “Новинарня“, президент США Дональд Трамп 23 грудня 2018 року оголосив, що з 1 січня заступник голови Пентагону Патрік Шенеген виконуватиме обов’язки міністра оборони замість Джона Меттіса.

Шенеген із 1986 року працював в компанії “Боїнг”, де з 2008 року займав керівні посади.

Під час сенатських слухань про затвердження Шенегена на посаді заступника міністра у 2017 році сенатор Джон Маккейн спитав про його позицію щодо надання Україні летальної зброї. У своїх наданих перед слуханнями письмових відповідях Шенеген написав, що “повинен буде вивчити це питання”. Коли сенатор запитав його, чи не хоче змінити свої відповіді, Шенеген швидко відповів, що підтримує ідею надання Україні зброї.

Глава Пентагону Джон Меттіс “Скажений Пес” подав у відставку наприкінці грудня, зазначивши у своєму листі до Трампа, що президент має право на міністра оборони, який більше погоджується з ним у питаннях щодо стратегічних партнерів Америки та її конкурентів. Підставою для відходу стали рішення Трампа виводити американські війська з Афганістану і Сирії.

Читайте також:
Відставка Меттіса – одна з найбільших поразок адміністрації Трампа, – Бутусов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна