Міноборони США після Меттіса очолив Шенеген із “Боїнга”

 

Президент США Дональд Трамп в неділю, 23 грудня, оголосив, що з 1 січня заступник голови Пентагону Патрік Шенеген виконуватиме обов’язки міністра оборони замість Джона Меттіса.

Про призначення Шенегена президент Трамп повідомив у “Твіттері“, називаючи його “дуже талановитим”.

“Патрік має довгий перелік досягнень на посаді заступника [міністра оборони] та у минулому в компанії “Боїнг”. Він буде чудовим!” – написав Трамп.

Перед тим, як його було затверджено на посаді заступника міністра оборони США, Шенеген із 1986 року працював в компанії “Боїнг”, де з 2008 року займав керівні посади.

Під час минулорічних сенатських слухань про затвердження Шенегена на посаді заступника міністра сенатор Джон Маккейн спитав Шенегена про його позицію щодо надання Україні летальної зброї. У своїх наданих перед слуханнями письмових відповідях Шеніген написав, що “повинен буде вивчити це питання”.
Коли сенатор запитав його, чи не хоче змінити свої відповіді, Шенеген швидко відповів, що підтримує ідею надання Україні зброї, передає “Голос Америки“.

Глава Пентагону Джон Меттіс “Скажений Пес” подав у відставку цього тижня, зазначивши у своєму листі до Дональда Трампа, що президент має право на міністра оборони, який більше погоджується з ним у питаннях щодо стратегічних партнерів Америки та її конкурентів. Підставою для відходу стали рішення Трампа виводити американські війська з Афганістану і Сирії.

Читайте також:
Відставка Меттіса – одна з найбільших поразок адміністрації Трампа, – Бутусов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна