Погана новина для Росії: міноборони США очолить Скажений Пес

 

Обраний президент США Дональд Трамп висуне на посаду міністра оборони генерала у відставці Джеймса Меттіса, повідомляють американські ЗМІ.

Як зазначають західні медіа, це погана новина для Росії. Чотиризірковий генерал корпусу морської піхоти Джеймс Меттіс вважається одним із найяскравіших стратегів в американській армії та належить до крила політичних “яструбів”. Екс-генерал відомий на прізвисько “Скажений Пес”, а також “Воїн-монах”.

Після виходу у відставку за вислугою років Меттіс різко критикував стратегію президента США Барака Обами в Іраку, Афганістані, а також недостатню рішучістю Вашингтона у боротьбі з “Ісламською державою” та в питанні конфлікту в Україні.
Так, генерал заявляв, що у Криму і на Сході України йде війна, а метою президента Росіїє розкол НАТО.

Меттіс також виступав проти ядерної угоди з Іраном, яку у своїй передвиборчій програмі обіцяв переглянути і Трамп.

За спиною в 66-річного генерала 44-річна армійська кар’єра, яку він починав, командуючи взводом морської піхоти. Меттіс брав участь у численних бойових операціях, воював у Афганістані й Іраку.

Він також вважає неефективним допит ув’язнених терористів за допомогою симуляції утоплення. Хоча раніше Дональд Трамп заявляв про намір відновити цю практику на базі Гуантанамо, заборонену за часів президента Обами. Правозахисники вважають такий допит тортурами.

Кандидатуру Меттіса має затвердити Сенат, однак для цього потрібно ухвалити окремий закон. Адже, за чинним законодавством, на чолі Пентагону не можуть перебувати особи, які звільнилися з дійсної військової служби менше семи років тому. А Меттіс вийшов у відставку лише у 2013 році, передає “Євроньюз”.

Тим часом представники обраного президента США подали до виборчої комісії Мічигана офіційний протест проти перерахунку голосів на виборах у цьому штаті. Перерахунок ініціювала екс-кандидатка на посаду президента від Партії зелених Джилл Стайн, і демократи підтримали перерахунок.

Наразі Трампа офіційно не визнано обраним. У разі визнання перемоги Гілларі Клінтон після перерахунку у штатах Мічиган, Пенсильванія і Вісконсін президентом теоретично може стати вона.

Читайте також:
Вибори в США: Клінтон випередила Трампа на 2 млн. голосів

Трамп пообіцяв, що США вийдуть з угоди про Транстихоокеанське партнерство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна