Британія може відмовитися від виходу з ЄС, – Туск

 

Велика Британія може відмовитися від виходу з Євросоюзу (“Брекзиту”) в результаті другого референдуму.

Таку думку висловив голова Європейської Ради Дональд Туск в інтерв’ю The Guardian, зазначивши, що ймовірність такого розвитку подій становить від 20 до 30%.

Після британського референдуму 2016 року я думав, що якщо ми його визнаємо, то питання буде закрито. Сьогодні шанс на те, що Brexit все ж не відбудеться, на мою думку, становить від 20% до 30%. Це багато”, – зазначив Туск.

Він зауважив що вихід Британії з ЄС “помітно відрізнятиметься від того”, про який ішлося під час агітаційної кампанії перед референдумом про Брекзит.

Туск також нагадав, що референдум-2016 був не першим щодо членства країни в ЄС. Перший подібний референдум відбувся у 1975 році – через два роки після приєднання Великої Британії до Європейського економічного співтовариства.

Раніше британські ЗМІ повідомляли, що прем’єр-міністр Об’єднаного Королівства Тереза Мей провела таємне засідання з помічниками і міністрами, на якому обговорювалися можливі варіанти проведення повторного референдуму щодо виходу Британії з Євросоюзу.

Крім того, міністр фінансів країни Філіп Хаммонд заявив, що ідею проведення другого референдуму, швидше за все, знову винесуть на розгляд британського парламенту.

Читайте також:
Парламенти Шотландії й Уельсу проголосували проти угоди про Brexit

Брекзит, “5 зірок”, Трамп і Зе – це один глобальний процес, але значно складніший, ніж популізм, – Єрмоленко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна