Парламенти Шотландії й Уельсу проголосували проти угоди про Brexit

 

Парламент Шотландії і Національна асамблея Уельсу у вівторок, 5 березня, проголосували за те, щоб виступити проти угоди про Brexit, про яку з Брюсселем домовився уряд Великої Британії.

Це вперше ці парламенти так одностайно виступили щодо  цього питання, повідомляє Reuters.

На референдумі 2016 року Англія і Уельс проголосували за те, щоб Об’єднане Королівство вийшло з Євросоюзу. Натомість більшість громадян у Шотландії та Північній Ірландії тоді виступили проти “брекзиту”.

Відтоді й уряд Шотландії, і уряд Уельсу стверджують, що прем’єр-міністр Британії Тереза Мей проігнорувала їхній голос у своїх планах щодо виходу країни з ЄС. Вони стурбовані негативним економічним впливом Brexit.

І хоча вівторкове голосування не має ефекту зобов’язання, таким чином обидва парламенти чітко висловили свою політичну позицію.

“Угода прем’єр-міністра [Терези Мей] завдасть серйозної, довгострокової шкоди робочим місцям, рівню життя і державним службам, таким як Національна служба охорони здоров’я. Тому угода ​​має бути відхилена”, – заявив міністр конституційних відносин Шотландії Майкл Рассел.

За його словами, уряд Великої Британії повинен припинити погрожувати катастрофічним результатом виходу з ЄС “без угоди” й таким шантажем домагатися схвалення своєї “руйнівної угоди”.

Читайте також:
Британський парламент знову заперечив стратегію уряду Мей щодо Brexit

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна