Британський парламент знову заперечив стратегію уряду Мей щодо Brexit

Палата громад Британського парламенту не підтримала підхід уряду Терези Мей до реалізації виходу країни зі складу Євросоюзу.

Проти планів уряду в четвер 14 лютого, виступили 303 депутати. “За” проголосували 258.

Голосування в парламенті було символічним і передбачало, що Палата громад “знову заявляє про свою підтримку” стратегії Brexit.
У січні депутати закликали замінити так званий “запасний механізм” для ірландського кордону на “альтернативні механізми”, а також заявили про свою незгоду з ідеєю виходу без угоди.

14 лютого британські парламентарії також відхилили пропозицію Шотландської національної партії продовжити процедуру виходу як мінімум на три місяці.

Британія продовжує переговори з ЄС щодо внесення змін до угоди про вихід з ЄС, і після їх завершення 27 лютого буде проведено ще одне голосування в Палаті громад.

М​минулого тижня після зустрічей у Брюсселі британська прем’єрка заявила, що має намір забезпечити вихід країни з ЄС згідно із запланованим терміном (29 березня).
В офіційній спільній заяві за результатами переговорів йдеться про те, що ЄС і Британія продовжать переговори щодо пошуку рішень для виходу з глухого кута навколо угоди про Brexit. При цьому в Брюсселі наголошують, що нових переговорів щодо угоди не буде, передає “Європейська правда”.

Читайте також:
Тереза Мей представила “план В” щодо Brexit

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна