Порошенко вдруге запросив Зеленського на зустріч

 

У команді чинного Президента Петра Порошенка не сприймають претензій щодо нібито затягування інавгурації, висловлених у сьогоднішньому відеозверненні новообраного президента Володимира Зеленського.

Про це в п’ятницю, 10 травня, йдеться у повідомленні прес-служби Адміністрації Президента.

У повідомленні прес-служби АП зазначається, що “Президент України Петро Порошенко з повагою ставиться і до вибору українців, і до позиції найвищого законодавчого органу. Для нього прийнятна будь-яка дата інавгурації, яку визначить Верховна Рада, позаяк це належить до її компетенції”.

До моменту інавгурації нового Президента Порошенко залишається чинним главою держави і несе відповідальність за ситуацію в країні, виконуючи свої обов’язки згідно духу та букви Конституції, зазначає прес-служба.

“Україна – це не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади – це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно європейського традиції, так як це прийнято в демократичних країнах”, – наголосили в АП.

Тому, додали в прес-службі, він підтверджує своє запрошення Зеленському, озвучене ще 30 квітня – не чекаючи інавгурації, провести зустрічі для того, щоб обговорити найважливіші питання життєдіяльності країни, рівно як і будь-які інші питання, пов’язані із передачею повноважень і відповідальності.

Що ж до заяви Зеленського про нібито затягування інавгурації, то в команді Порошенка, “вважають позитивним сам факт того, що обраний Президент порушив, нарешті, монополію Ігоря Коломойського на публічне формування порядку денного нової влади і хоча б у чомусь продемонстрував власну позицію… Можливо навіть без консультацій із їхнім спільним адвокатом”.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський записав відеозвернення: роздратований кадровими змінами в армії та вимагає інавгурації.

Читайте також:
Порошенко домовився зустрітися з Зеленським для обговорення протидії РФ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна