Порошенко домовився зустрітися з Зеленським для обговорення протидії РФ. ВІДЕО

 

Президент Петро Порошенко зателефонував Володимирові Зеленському після оголошення ЦВК про обранння того на посаду глави держави і домовився про зустріч.
Як передає “Новинарня“, про це Порошенко заявив у спеціальному відеозверненні надвечір у вівторок, 30 квітня.

“Як чинний глава держави щойно подзвонив до Володимира Зеленського і привітав його з офіційними результатами виборів, які сьогодні оголосила Центральна виборча комісія”, – йдеться в повідомленні.

“Володимир Зеленський і я під час телефонної розмови домовилися зустрітися найближчим часом”, – зазначив Порошенко.

“Зараз ми маємо продемонструвати усім нашим партнерам єдину українську позицію в той час, коли роздаванням російських паспортів на окупованих територіях Кремль здійснює черговий етап гібридної війни проти України. В такий спосіб Путін готує обгрунтування нового витка військової агресії під приводом нібито захисту прав громадян Росії.
Російська Федерація заслуговує на істотне посилення санкцій проти неї. Це питання буде головним, чому присвячу останні тижні своїх президентських повноважень. Але продовжити і завершити вирішення цієї проблеми – це вже відповідальність нового президента. Тому вважаю, що ми мали би скоординувати наші зусилля“, – зазначив Порошенко, кого цитує прес-служба.

Він підкреслив, що “суперництво на виборах залишилося в минулому“, і тепер всі українці мають не дозволити Путіну скористатися процесом зміни влади в Україні.

Петро Порошенко висловив сподівання, що наступник пристане на “єдину проукраїнську позицію”, продовжить його курс на членство в ЄС та НАТО й зможе домогтися посилення міжнародних санкцій проти Росії.

Як інформувала “Новинарня“, уже першого вечора після голосування на виборах 21 квітня Порошенко зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував допомогу.

Читайте також:
Зеленський різко відповів на заяву Путіна про паспорти РФ для українців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна