Порошенко присвоїв звання Героїв України Соколенку та Гончаренку посмертно

 

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героїв України полковнику Андрію Соколенку (посмертно) та учаснику Революції Гідності Дмитру Гончаренку (посмертно).

Про це йдеться в указах №206/2019 та №207/2019, розміщених на сайті глави держави.

“За виняткову особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” Соколенку Андрію Аполлінарійовичу — полковнику (посмертно)”, — зазначається у документі.

Указом №207/2019 присвоюється звання Героя України учаснику Революції Гідності Дмитру Гончаренку.

“За громадянську мужність та патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, суверенітету та територіальної цілісності України, жертовне служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” Гончаренку Дмитру Валерійовичу – громадському діячеві, волонтеру, учаснику Революції Гідності (посмертно)”, — йдеться у документі.

Як повідомляла “Новинарня“, Порошенко присвоїв голові СБУ Василеві Грицаку звання Героя України.

Читайте також:
Президент підписав указ про грошові виплати Героям України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна