За час президентства Порошенко їздив на фронт 26 разів

 

За п’ять років президентського терміну Петро Порошенко 26 разів відвідував військових на передовій російсько-української війни.

Як передає “Новинарня“, таку статистику оприлюднив сам Порошенко у виступі під час акції “Перша хвилина миру” в Києві ввечері в середу, 8 травня.

“За п’ять років я здійснив майже сорок робочих поїздок на схід, із них на передову – 26“, – сказав Петро Порошенко, якого цитує його прес-служба.

“Востаннє це сталося позавчора, і це для мене було, повірте, дуже зворушливе і дуже хвилююче  відрядження. Вкотре відчув і зараз відчуваю гордість за те, що мав честь бути Верховним Головнокомандувачем таких воїнів. Втім, всі ми, українці, пишаємося своєю армією”, – сказав Петро Порошенко, згадавши поїздку в Авдіївку, яку зараз обороняє 93-тя механізована бригада ЗСУ “Холодний Яр”.

“Гарантом збереження української державності та всіх перетворень в країні є нові Збройні сили України. Моїм найважливішим завданням на посаді президента було зробити все можливе для того, щоб змінити ту критичну ситуацію, до якої довели військо на момент початку російської агресії”, – зазначив Порошенко.

Він нагадав, що п’ять років тому в країні не було боєздатної армії, яку “обеззброїли безвідповідальні політикани-пацифісти та п’ята колона”.

“Тепер же новий глава держави для захисту країни матиме у своєму розпорядженні військовий потенціал, достатній для того, щоби впевнено боронити країну від зазіхань агресивної сусідки”, – зауважив президент Порошенко.

Раніше повідомлялося, що його поїздка в Авдіївку 6 травня стане його останнім візитом у зону АТО/ООС на чолі держави.

Читайте також:
“Тепер $1000/міс.” Порошенко розпорядився збільшити доплату за першу лінію ООС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна