В Авдіївці Порошенко присвоїв почесне звання вчительці Марії Марченко з муралу

 

Президент України Петро Порошенко  у понеділок, 6 травня, присвоїв почесне звання “Заслужений вчитель України” вчительці української мови та літератури загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 Авдіївки Марії Марченко, героїні знакового муралу.

Глава держави вручив відзнаку під час робочої поїздки до Донецької області, повідомляє прес-служба президента.

Почесне звання Порошенко присвоїв Марії Марченко за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, навчання і виховання учнівської молоді, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм.

Фото: АП

“Спасибі, що стільки років Ви віддали за те, щоб українська мова тут запанувала – на сході, східному кордоні нашої держави у Донецькій області”, – зазначив Порошенко.

Глава держави також відзначив вихованців Марії Григорівни. “Це вже справжні громадяни України. Думаю, що після ваших уроків вони вже навіть краще за президента знають українську мову”, – сказав він.

Також глава держави оглянув мурал, створений на честь Марії Григорівни на стіні одного з будинків міста.

Цей мурал у 2016 році художники створювали з ризиком для життя – у бронежилетах, в перервах між обстрілами.

“Дуже важливо було закінчити цю роботу – зображення вчителя української мови тут, у оновленій Авдіївці. Авдіївці, яка стала чистою, яка сьогодні надійно забезпечена електроенергією, газом, водою. Все це робиться з підконтрольної території і є гарантом того, щоб 25-тисячна Авдіївка була надійно захищена”, – підкреслив Порошенко.

Читайте також:
“Трусимося й читаємо “Отче наш”. Як ведеться в Авдіївці Марині Марченко, героїні знакового муралу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна