У Сінгапурі ув’язнюватимуть за розповсюдження фейків

 

Сінгапурський парламент ухвалив закон про боротьбу з фейковими новинами.

Про це інформує “Еспресо” з посиланням на Al Jazeera.

Закон дозволяє держорганам вимагати внесення правок або видалення контенту, а також блокувати сайти, що поширюють недостовірну суспільно значиму інформацію.

Крім того, він встановлює кримінальну відповідальність за умисне поширення фальшивої інформації з максимальним покаранням у вигляді взяття під варту до 10 років і штрафу в розмірі до 1 мільйон сінгапурських доларів (735 тис. доларів).

“Закон Про захист від поширення в інтернеті фейкової інформації та маніпуляцій не є політичним інструментом по зміцненню влади правлячої партії (Партії Народної Дії, — “Н”). Це спосіб формування суспільства, яке повинно бути в Сінгапурі”, — сказав міністр внутрішніх справ Кей Шанмугам.

За його словами, “новий закон надасть уряду інструменти для боротьби з помилковими висловлюваннями в інтернеті, які за лічені хвилини можуть завдати непоправної шкоди”.

Критики стверджують, що закон надає державним органам безпрецедентну владу і стримує свободу слова, і вважають, що обов’язок по визначенню недостовірної інформації в останній інстанції має бути покладений на приватний сектор.

У цьому контексті видання зазначило, що в рейтингу свободи преси Сінгапур зайняв 151 місце з 180.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно месенджер WhatsApp обмежив опції задля боротьби з неправдивими новинами.

Читайте також:
В Україні презентували збірник фейків російської пропаганди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна