На Запоріжжі торгували відпрацьованими боєприпасами

 

На Запоріжжі блокували незаконний збут елементів відпрацьованих боєприпасів, що знаходились на території колишнього складу артилерійського озброєння однієї з військових частин Мелітопольського району Запорізької області.

Про це в середу, 8 травня, інформує прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що група, до складу якої входило понад двадцять місцевих жителів, займались несанкціонованими розкопками на території військового складу. Протиправними діями «копачів» керував начальник охорони військового об’єкту”, – розповідають в СБУ.

Зазначається, що знайдені боєприпаси зловмисники самостійно розбирали та реалізовували як металобрухт.  Співробітники СБУ задокументували, що за один день ділки видобували від двох до п’яти тонн використаних боєприпасів.

Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці вилучили з автомобіля та у службовому кабінеті керівника групи майже дві тонни розібраних боєприпасів. Також на території полігону виявлено майже триста артилерійських снарядів, підготовлених до розбирання для продажу. За висновками експертів, протиправна діяльність зловмисників могла призвести до виникнення надзвичайних подій, зокрема на території населених пунктів регіону.

Зареєстровано кримінальне провадження та вирішується питання про оголошення начальнику складу про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Як інформувала “Новинарня“,  Матіос розповів, як убезпечити склади боєприпасів.

Читайте також:
“Почистили 735 га”. Генштаб прозвітував про ліквідацію наслідків вибухів на складах боєприпасів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна