Власник ЛАЗу Чуркін оскаржив у київському суді заборону в’їзду до України

 

Російський бізнесмен та власник Львівського автобусного заводу Ігор Чуркін оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва постанову Служби безпеки України (СБУ) про заборону йому в’їзду на територію Україну.

Про це у середу, 8 травня, повідомляє портал “Судова влада України”.

“Позивач у своїх позовних вимогах просить суд визнати протиправною та скасувати постанову СБУ про заборону в’їзду в Україну громадянину РФ Ігорю Анатолійовичу Чуркіну терміном на п’ять років”, – йдеться у повідомленні “Судової влади України”.

Коли саме СБУ заборонила Ігорю Чуркіну в’їзд до України, наразі не відомо.

Позов про скасування цієї заборони надійшов до суду ще 3 травня. Третьою особою у справі є адміністрація Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, Ігор Чуркін – російський бізнесмен та племінник покійного російського політика і дипломата Віталія Чуркіна. Він володіє акціонерною корпорацією “Мерибені енерджі корп” (Канада), корпорацією “Євротрак Технолоджіс лімітед” (Канада), приватною компанією “Сіті транспорт Констракшн Інвестмент ЛТД” (Великобританія), які є засновниками ТОВ “Львівські автобусні заводи”, у власності якого перебуває більшість майна збанкрутілого Львівського автобусного заводу.

У 2016 році частину майна попри арешт викупило зареєстроване в Києві ТОВ “Львівський автобусний завод”. Тоді прокуратура Львівської області заявила про незаконність цього договору.

Читайте також:
Росія намагається приховати офіційні причини смерті Чуркіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна