Американці залишать таємницею причини смерті Чуркіна

 

Офіс медичного комісара в Нью-Йорку не повідомить про те, як і чому помер посол Росії в ООН Віталій Чуркін. Про це інформує Associated Press.

Зазначається, що після розтину експертам потрібен був час на вивчення причин смерті російського дипломата. Однак, за словами прес-секретаря Джулі Болсер, юридичний департамент Нью-Йорка доручив офісу головного судмедексперта не розголошувати інформацію про отримані результати.

24 лютого Держдепартамент США зажадав, щоб причина смерті Чуркіна не була розкрита, оскільки його дипломатичний імунітет діє і після смерті.

Як відомо, медичний експерт займається вивченням причин і характеру смерті в тих випадках, коли смерть була раптовою або настала внаслідок злочинного насильства, нещасного випадку чи самогубства.
Це також відбувається у тих випадках, коли людина здавалася здоровою чи померла у незвичайний спосіб. Більшість смертей, розслідуваних офісом, не викликає підозр.

Як писала “Новинарня“, Віталій Чуркін несподівано помер 20 лютого у Нью-Йорку за день до свого 65-річчя. Американські ЗМІ ймовірною причиною смерті назвали серцевий напад, однак російська сторона наполягла на нерозголошенні причин.

Читайте також:
Руйнування міфів: Саманта Пауер виявилася близькою подругою Чуркіна

“Передаю естафету Путіну!” Реакція українських соцмереж на смерть Чуркіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна