МЗС радить українцям не відвідувати південь Ізраїлю

 

У департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України радять утриматися від відвідування південних територій Ізраїлю з огляду на чергове загострення ізраїльсько-палестинського протистояння.

Відповідні рекомендації МЗС оприлюднило у вівторок, 7 травня.

«У зв’язку із черговою ескалацією ізраїльсько-палестинського протистояння та масованими ракетно-мінометними обстрілами південних територій Ізраїлю, які розпочалися 4 травня, рекомендуємо громадянам України утриматися на даному етапі від відвідання зазначених територій і населених пунктів», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому 7 травня.

У разі перебування у населених пунктах країни, розташованих поблизу Сектора Газа, під час увімкнення сигналу повітряної тривоги МЗС радить невідкладно скористатися бомбосховищами.

Йдеться, зокрема, про міста Ашкелон, Ашдод, Кірьят-Малахі, Сдерот, Нетівот, Мазкерет Батія, Кірьят-Екрон, Явне, Гедера, Кірьят-Гат, Тель-Шева, регіональні ради Шаар а-Негев, Сдот Негев, Бреннер, Ешколь, Хоф-Ашкелон, Йоав, Шафір, Лахіш, Бней Шімон, Беер-Тувія, Мерхавім, Нахал Сорек, Гдерот, Мате Ієгуда, Гезер.

Відзначимо, що упродовж вихідних палестинські бойовики випустили по Ізраїлю сотні ракет, Ізраїль у відповідь обстріляв цілі «Хамасу» в Смузі Газа. Палестинські медики повідомили про 23 загиблих внаслідок авіаударів. З ізраїльського боку повідомляють про чотири жертви.

Як інформувала “Новинарня“, Ізраїль та Палестина домовилися про припинення вогню в секторі Газа.

Читайте також:
Сектор Гази обстріляв центр Ізраїлю. Серед поранених – дитина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна