Суддя, що головує у справі про вбивство Бузини, взяв самовідвід

 

У понеділок, 6 травня, суддя, що головує у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини – Євген Сидоров – узяв самовідвід.

Таке рішення він зачитав на засіданні Шевченківського райсуду Києва. Автоматизована система визначить новий склад колегії для слухання цієї справи, передає “Судовий репортер”.

Адвокат сім’ї Бузини Артем Захаров заявив, що тепер справу розглядатимуть заново, починаючи зі стадії слухань по суті. Захисник обвинувачених Сергій Войченко вважає, що слухання справи мають розпочати заново зі стадії підготовчого засідання.

Сидоров сказав, що “не зможе винести неупереджене рішення через ставлення деяких учасників процесу, інформацію у ЗМІ та американському звіті щодо затягування розгляду”.

Як повідомляла “Новинарня“, проросійський журналіст і письменник Олесь Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві біля будинку, де він жив. У вбивстві підозрюють правих активістів Дениса Поліщука та Андрія Медведька.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі Поліщука й Медведька у злочині, зокрема ДНК-експертизу речей, знайдених на місці злочину.
У грудні 2015 року Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід для них на домашній арешт.  Наприкінці червня 2017 року київська прокуратура завершила досудове розслідування справи. 28 листопада обвинувальний акт передали для розгляду по суті у Шевченківський райсуд Києва.
У грудні 2018 року прокуратура звинуватила сторону захисту у справі про вбивство Бузини у затягуванні процесу.
8 квітня 2019 року прокурор почав зачитувати обвинувальний акт у цій справі.

Читайте також:
Денис Поліщук: Ми не вбивали Бузину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна