“Хотів ввести війська і критикував за здоров’я”. Стали відомі причини відставки МО Британії

 

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон був звільнений після того, як Терезі Мей повідомили, що він критикував її в приватних бесідах, заявивши, що її діабет не дозволяє їй бути хорошим прем’єр-міністром.

За даними The Times, джерела в уряді і Консервативній партії кажуть, що випади з приводу здоров’я прем’єрки чув високопоставлений партійний чиновник, який повідомив про розмову на Даунінг-стріт. Також стверджується, що Вільямсон під час одного обіду ставив під сумнів придатність Мей для роботи.

“Абсолютно обурливо, що він пробує використовувати проти неї стан здоров’я прем’єр-міністра”, – сказав один із союзників Терези Мей.

Вільямсон заперечує, що коли-небудь говорив про стан здоров’я Мей.

Однак помічники кажуть, що довіра Мей до Вїльямсона також була підірвана його бажанням направити збройні сили для бойових дій, що, на думку прем’єра, могло призвести до початку війни.

Коли Мей відмовилася дозволити йому відправити військові кораблі в китайські води в Південно-Китайському морі, Вільямсон надряпав “f *** прем’єр-міністр” на документах – повідомлення було відправлено в офіс прем’єра.

Вільямсон також був сповнений рішучості відправити британські війська в Африку. Він наказав військовим начальникам скласти плани втручання принаймні в п’яти африканських країнах, включаючи Зімбабве, Нігерію, Кенію і Єгипет.

Представник Міністерства оборони заявив, що підхід Вільямсона полягає в тому, щоб знайти виправдання для відправки військ. “Він хотів вторгнутися в Африку”, – сказало військове джерело.

Як відомо, Вільямсона звільнили після того, як у ЗМІ хтось злив інформацію про засідання Ради безпеки, на якому обговорювали дозвіл китайському технологічному концерну Huawei брати участь у розбудові мережі мобільного зв’язку 5G у Британії, зазначає “Європейська правда”.

Як інформувала Новинарня“, Гевін Вільямсон кілька разів відвідував Україну та їздив у зону ООС.

Читайте також:
У Великій Британії міністром оборони вперше стала жінка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна