У Великій Британії міністром оборони вперше стала жінка

 

Новим главою міністерства оборони Великобританії призначено екс-міністра із міжнародного розвитку Пенні Мордонт.

Про це у середу, 1 травня, пише The Telegraph.

Зазначається, що Мордонт обійняла посаду після шпигунського скандалу та звільнення Гевіна Вільямсона, ставши першою жінкою на цій посаді.

“Вона також продовжить обіймати посаду міністра у справах жінок і рівності”, — зазначається у повідомленні канцелярії уряду.

Відомо, що Пенелопа Мері Мордонт народилася 4 березня 1973 року в родині, історично пов’язаній з Лейбористською партією. Закінчила Оклендську католицьку школу, потім працювала асистенткою ілюзіоніста і першою у своїй родині вступила до університету, де вивчала філософію.

У 2010 році Мордонт була обрана до Палати громад від округу Північний Портсмут.

Вона є резервістом військово-морського флоту Великобританії у званні молодшого лейтенанта (береговий резервний підрозділ HMS King Alfred на базі ВМС у Портсмуті).

У 2014 році прем’єр-міністр Девід Кемерон призначив Мордонт парламентським помічником міністра спільнот і місцевого самоврядування.

У 2015 році вона стала першою у британській історії жінкою на посаді молодшого міністра Збройних сил.

У 2016 році в уряді Терези Мей Мордонт стала молодшим міністром у справах осіб з обмеженими можливостями у Міністерстві праці та пенсій.

У 2017 році знову обрана до парламенту. В цьому ж році призначена міністром міжнародного розвитку у другому кабінеті Мей.

Додамо, що попередній міністр оборони Великобританії Гевін Вільямсон був звільнений з посади через розслідування щодо нібито витоку таємної інформації з Ради національної безпеки.Прем’єр-міністр Тереза Мей “втратила впевненість у його здатності працювати на своїй посаді”. В уряді повідомили, що рішення пов’язане з результатами розслідування витоку інформації з закритих переговорів, на яких обговорювали перспективи співробітництва з китайською компанією Huawei у створенні мереж 5G.

Читайте також:
Новий ритуал біля Стіни пам’яті: міністр оборони Британії став на коліно перед загиблими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна