Новий ритуал біля Стіни пам’яті: міністр оборони Британії став на коліно перед загиблими

 

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон, перебуваючи у Києві, ймовірно, започаткував ритуал візитів високопоставлених іноземців до столиці України.

Пан Вільямсон 17 вересня “віддав шану українцям, які полягли на полі бою, захищаючи свою батьківщину від російської агресії на сході України”, повідомила прес-служба посольства Сполученого Королівства.
Глава британського оборонного відомства поклав квіти до Стіни пам’яті полеглих за Україну біля Михайлівського собору та, як видно на фото, опустився перед портретами загиблих на одне коліно.

Гевін Вільямсон також оглянув Стіну пам’яті й прослухав розповідь про полеглих українських воїнів, чиї обличчя зафіксовано на мурі собору.

Гевін Вільямсон - стіна пам'яті _1 Гевін Вільямсон - стіна пам'яті _2
<
>

Того ж дня держсекретар з питань оборони Великої Британії зустрічався з міністром оборони України Степаном Полтораком у МОУ й президентом Петром Порошенком на Банковій.
Як інформувала прес-служба АП, сторони позитивно відзначили інтенсивність українсько-британського діалогу у сфері безпеки і оборони. Глава держави високо оцінив внесок Британії у зміцнення оборонних спроможностей та тренування Збройних сил України і висловив сподівання на продовження співробітництва на цьому напрямку.
Окрему увагу було приділено посиленню співпраці між Україною та Британією у рамках НАТО та ООН, а також двосторонній співпраці в сфері протидії кіберзагрозам.

Президент України привітав рішення Держсекретаря з питань оборони Великої Британії відвідати лінію зіткнення на Донбасі.

Виступаючи перед пресою в Києві, Гевін Вільямсон заявив: “Чим більше ви у безпеці тут, в Україні, тим більше ми у безпеці у Британії”.

Він нагадав, що за останні три роки в рамках місії “Орбітал” понад 9,5 тис. українських військових пройшли підготовку з різних питань: від рятування життя та надання медичної допомоги до розвитку професійних навичок.

Як відомо, Стіна пам’яті полеглих за Україну, що є частиною муру Михайлівського Золотоверхого собору УПЦ КП, розташована одній площі з Міністерством закордонних справ України, який постійно відвідують закордонні державні та політичні діячі, дипломати.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна