“Вражений стійкістю та хоробрістю”. Міністр оборони Британії побував у зоні ООС. ФОТО

 

Міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон у вівторок, 18 вересня, відвідав схід України та побував у районі проведення операції Об’єднаних сил.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба посольства Сполученого Королівства в України.

“Пан Вільямсон мав нагоду особисто поспілкуватися з українськими військовими, і був вражений стійкістю та хоробрістю українських солдатів, які захищають свою країну від однієї з найбільш агресивних армій світу.
Міністр також запевнив у незмінності курсу Великої Британії щодо підтримки України та її Збройних сил”, – ідеться в повідомленні.

У прес-центрі ООС у звіті 19 вересня зазначили, що візит високих закордонних гостей почався у Краматорську із зустрічі з командувачем Об’єднаних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим. Він повідомив про обстановку в районі проведення ОС та вздовж лінії державного кордону України з країною-агресором.

“Були наведені конкретні факти застосування озброєння російського походження проти військових частин, що ведуть бойові дії на сході України. Генерал-лейтенант Сергій Наєв поінформував Гевіна Вільямсона про заходи, які виконуються Об’єднаними силами для відсічі російської агресії та стабілізації обстановки на території Донецької та Луганської областей.
Окремо в ході бесіди обговорювалася низка гуманітарних ініціатив командування Об’єднаних сил, що спрямовуються на відновлення критично важливих об’єктів інфраструктури, та надання допомоги закладам охорони здоров’я та дітям, які знаходяться у населених пунктах, наближених до лінії зіткнення”, – сказано в повідомленні з Краматорська.

Того ж дня командувач Об’єднаних сил ознайомив високого закордонного гостя з обстановкою в смузі дій однієї з бригад безпосередньо на місцевості.

“Зокрема, державний секретар з питань оборони Великої Британії Гевін Вільямсон побував на передових рубежах оборони, де особисто поспілкувався з бійцями Об’єднаних сил. Найбільше, зізнається британський гість, його вразили стійкість та хоробрість українських солдатів, які зіштовхнулися з однією з найбільш агресивних армій світу”, – розповіли в прес-центрі ООС.

Після передової генерал Наєв ознайомив британських партнерів із роботою одного з КПВВ, де розповів про роботу пунктів пропуску на лінії розмежування.

Фото прес-центру ООС:

Гевін Вільямсон і Сергій Наєв - ООС _2 Гевін Вільямсон і Сергій Наєв - ООС Гевін Вільямсон і Сергій Наєв - ООС _1 командування ООС - карта Гевін Вільямсон і Сергій Наєв - ООС _4 Гевін Вільямсон і Сергій Наєв - КПВВ _1
<
>

Наприкінці поїздки британський високопосадовець “відзначив, що Велика Британія й надалі допомагатиме Україні і всебічно підтримуватиме її”, повідомили в прес-центрі ООС.

Гевіна Вільямсона на Донбас супроводжував заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні міністр оборони Великої Британії став на коліно перед Стіною пам’яті полеглих за Україну біля Михайлівського собору в Києві, чим, імовірно, започаткував ритуал для високопоставлених гостей столиці України.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна