“Втома і нова пропозиція”: голова Нацради Артеменко подав у відставку

 

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко подав у відставку.

Про це він сам повідомив у заяві, оприлюдненій на сайті Нацради сьогодні, 4 травня.

“Термін моїх повноважень як члена Національної ради завершується у липні. Проте сьогодні, за два місяці до його закінчення, я прийняв рішення подати у відставку і піти з посади”, – повідомив голова Нацради, який ообіймає цю посаду з 2014 року.

Своє рішення Артеменко пояснив втомою і отриманою пропозицією іншої роботи:

“Причини дві. По-перше, проста людська втома – протягом 5 років у постійному стресі працювати щоденно, по 10-12 годин, інколи навіть без вихідних. По-друге, пропозиція, що надійшла саме в цей час, перейти на іншу роботу”.

У своїй заяві Артеменко також перерахував досягнення Нацради за час його керівництва:

“Вперше за всі роки Незалежності почала будуватися мережа Суспільного телебачення та радіо. Цифрові частоти тепер мають телеканали UA: Перший та Культура, парламентський канал “Рада”. Майже у всіх обласних центрах мовить перша програма Українського Радіо, в Києві з’явилось “Радіо Промінь” та “Радіо Культура”. “Армія FM” – радіо про військових та для військових – мовить не тільки в Києві, а й у Вінниці та Житомирі. І цей процес буде тільки продовжуватися”, – запевняє очільник Нацради.

Він  також нагадує, що “болісно, складно, часом недосконало, але вперше саме за часів каденції цього складу Національної ради відбувся перехід від аналогового до цифрового телемовлення“.

“Вперше, за ініціативи Національної ради, були започатковані мовні квоти на радіо, що призвело до появи великої кількості нових українських пісень та нових молодих виконавців. Українська мова об’єднала країну. В ефірі місцевих та регіональних радіостанцій частка пісень сьогодні становить в середньому 52%. Обсяг ведення передач – 93%. Завдяки принциповій позиції Національної ради, жодна з телерадіоорганізацій не забуває зараз вшановувати подвиги та спадщину наших співвітчизників в дні скорботи і пам’яті”, – наголошує Артеменко.

“Задля захисту інформаційної безпеки нашої держави було обмежено трансляцію близько 80 телепрограм з держави – агресора. Натомість, за цей час народилося понад 50 наших рідних, українських супутникових телеканалів”, – зазначається в заяві.

Голова Нацради також відзначає, що “попри численні проблеми на лінії фронту знайдено можливість видати 98 частот на лінії розмежування”, і лідером за кількістю виданих частот на сьогодні є Донецька область.

Наголосивши, що робота Нацради “стала відкритою та прозорою”, “значно дерегульовано роботу провайдерів програмної послуги, спрощено або взагалі ліквідовано багато бюрократичних процедур”, Артеменко водночас перелічив те, що зробити не встиг.

“Серед мрій, що не встиг реалізувати, – добитися прийняття нового закону про аудіовізуальні послуги, запустити фольклорне радіо, відкрити освітній та військово-патріотичний телеканали, добудувати мережу суспільного мовлення, створити потужний моніторинговий центр”, – написав він.

На запитання видання “Детектор медіа” про те, коли саме він подав заяву про відставку, Артеменко відповідати відмовився. За його словами, заяву подано президентові, за квотою якого його було обрано членом Нацради.

Щодо подальшого працевлаштування він зазначив, що повідомить про нове місце роботи згодом.

“Є кілька пропозицій, які достатньо цікаві і для мене, і для країни, я гадаю, що змогу допомогти в цій ситуації, на цій посаді”, – зазначив голова Нацради.

Читайте також:
“Теледифузія” Донбасу. Яке ТБ дивляться підконтрольні території
і як це впливає на світогляд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна