Україна входить в осінь без аналогового ТБ – крім прикордонних областей

 

Із 31 серпня Україна вимикає аналогову технологію передачі телесигналу.

Як передає “Новинарня“, це визначено постановою Кабінету Міністрів від 13 червня 2018 року №509, яка внесла зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України стосовно термінів використання аналогової технології телевізійного мовлення.

“Відтак 31 серпня 2018 року аналогове телевізійне мовлення припиняється на всій території країни”, – заявила Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

Регулятор нагадав, що місяць тому, 31 липня, відбулося вимкнення аналогового радіосигналу в Києві та Кіровоградській області.

Водночас Нацрада внесла пропозиції до уряду про необхідність збереження аналогового мовлення на територіях із особливим режимом мовлення, на прикордонні, де існують ризики інформаційного впливу країни-агресора, для суспільного мовника (НСТУ) та місцевих компаній, які не мають цифрових ліцензій. Уряд врахував ці пропозиції.

“Представники Національної ради в областях разом із працівниками облдержадміністрацій проводять велику роз’яснювальну роботу для населення, на місцевому рівні запрацювали call-центри, теле- і радіоканали розповідають телеглядачам про цю загальнодержавну подію й розміщують у своєму ефірі відповідну інформацію”, – йдеться в повідомленні регулятора.

Зазначається, що роздрібні мережі максимально забезпечують наявність тюнерів і телевізорів різних цінових категорій – від найдорожчих до найдешевших, аби задовольнити попит населення на необхідне оснащення для прийому цифрового телесигналу.

Перехід на цифрову технологію передачі сигналу Україна здійснює відповідно до зобов’язань, передбачених регіональною угодою “Женева-2006”.

Читайте також:
Канал Симоненка позбавили ліцензії на цифрове мовлення

Продовживши ліцензію, Нацрада оштрафувала “Інтер” на 4 мільйони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна