У 2018 році в Тисі потонули 20 українців. Займалися контрабандою цигарок

 

За 2018-й рік під час спроб непомітно перемістити цигарки через ріку Тису потонуло понад 20 громадян України.

Про це в інтерв’ю виданню “Цензор.НЕТ” розповів голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

“Вони купують гідрокостюми, але гірські річки дуже небезпечні”, – констатує Цигикал.

Очільник Держприкордонслужби також додає, що контрабанда протягом останнього часу зменшилася. Цю тенденцію також підтвердили і вартові кордону країн ЄС.

“Якщо раніше проїжджало 10 фур цигарок, а затримували одну для показника, то зараз проїжджає дві, а затримуємо одну. Сьогодні в Європі розуміють, що Україна не є країною-постачальником незаконних мігрантів чи джерелом контрабанди. Це – вже зовсім інший кордон та інші загрози. Ми будуємо систему охорони кордону з огляду на сучасні загрози та прогнозування розвитку подій у майбутньому”, – каже Петро Цигикал.

Головний предмет контрабанди, за його словами, – це підакцизні товари. На кордоні із Молдовою спостерігається контрабанда спирту. Якщо ж йдеться про кордон із Росією та Білорусією – то це товари широкого вжитку та продукти харчування.

Як інформувала “Новинарня“, в Україні розпочало мовлення “Радіо Кордон”.

Читайте також:
В а/п “Бориспіль” показували ролик з Україною без Криму. Поліція відкрила справу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна