В а/п “Бориспіль” показували ролик з Україною без Криму. Поліція відкрила справу

 

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом розповсюдження відеоролика із зображенням України без Криму у приміщенні аеропорту “Бориспіль”.

Про це у вівторок, 30 квітня, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

«Учора, 29 квітня, до поліції звернувся один з пасажирів аеропорту «Бориспіль». Він повідомив, що у приміщенні аеропорту транслюють відеоролик, в якому Україна відображена без АР Крим», – поінформували в поліції.

Зазначається, що за цим фактом слідчим відділом відділення аеропорту «Бориспіль» було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

“Поліцейські документують факт розповсюдження незаконного відеоконтенту та опитують працівників аеропорту, встановлюють осіб, які монтували та надали проморолик для розміщення. Попередньо встановлено, що лист з пропозицією про розміщення відеоконтенту надійшов до підприємства з Міністерства інформаційної політики“, – додали у поліції.

Наразі встановлюються всі обставини події, проводяться першочергові слідчі дії. Поліцейські збирають доказову базу для оголошення підозри особам, які замовили та створили даний відеопродукт.

Як інформувала “Новинарня“, московський суд оштрафував мобільного оператора за карту Росії без Криму.

Читайте також:
“Україна без Криму – це як тіло без ніг”. Два ювілеї гетьмана Скоропадського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна