Московський суд оштрафував мобільного оператора за карту Росії без Криму

 

Арбітражний суд Москви підтвердив законність штрафу стосовно російського оператора “Вимпелком”, який в рекламі показував карту Росії без Криму і Калінінградської області.

Про це повідомляє “Крим.Реалії”.

За інформацією Федеральної антимонопольної служби Росії, на оператора накладено адміністративний штраф в розмірі 100 тисяч рублів.

У вересні 2018 року в ефірі російського “Першого каналу” вийшов рекламний ролик послуг оператора, де демонструвалася карта Росії без Криму і Калінінграда.

6 грудня 2018 року комісія ФАС Росії визнала “Вимпелком” порушником російського Закону про рекламу через демонстрації карти, “на якій відсутній оригінал і найменування двох суб’єктів РФ”.

Раніше компанія Google заявила, що тепер для всіх користувачів, що перебувають на території Росії, анексований Крим стали позначати російською територією.

При цьому українські Google-карти позначають Крим як територію України. У користувачів з Криму півострів теж позначається як територія Росії. На карті Крим відзначений не державним кордоном, а пунктирною лінією, яка більше схожа на зображення адміністративного кордону.

Як повідомляла “Новинарня“, Посол України в США Валерій Чалий попросив Google виправити в картах позначення Криму як російської території для користувачів з Росії. Чалий зазначив, що ситуація, яка склалася з “некоректним зображенням Криму на Google Maps, абсолютно суперечить чіткій і незмінній позиції Адміністрації США, Конгресу США і ООН”.

Читайте також:
“Відкликаю свій підпис із референдуму”: В Ялті розклеїли листівки проти окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна